Gasimo se
- deep
- Okorjeli MZ ovisnik
- Kontakt:
možda i hoće , ali što to donosi kad su današnji klinci ovisnici o Japancima . Danas ti je sve bolesno jer ako nije Honda,Yamaha,Kawa ili Suza sve ostalo smatraju škart , a da nisu ni svjesni kakav škart oni voze. plačaju ime , a kinezi im rade te plastičnjake.jole0801 je napisao/la:jel oce to gasenje tvornice utjecat na cijene MZ-a
Ovdje je nekad bio potpis!
- deep
- Okorjeli MZ ovisnik
- Kontakt:
negdje se još može nači neke firme i firmice koji još ponešto proizvode za MZ . Mađari će sigurno još dugo proizvoditi ono što su i proizvodili za emzu . evo iznenadio sam ovim linkom
http://motorcycleproducts.co.uk/catalog ... 4_555.html
http://motorcycleproducts.co.uk/catalog ... 4_555.html
Na zalost na zapadu cijene dijelova su kao da se radi o bilo kakvom drugom oldtimeru, ali zato jos imamo Madjarsku
Ovo za dijelove kazem jer znam da su mnoge tvornice zapostavile pogone nakon gasenja pa su dijelovi daleko skuplji, a posto je u MZ-u jos do nedavno pogon starih MZ dijelova bio aktivan, nadam se ipak da ce ga takvog i ostaviti, bez obzira na surogat dijelove iz ostalih zemalja.

Ovo za dijelove kazem jer znam da su mnoge tvornice zapostavile pogone nakon gasenja pa su dijelovi daleko skuplji, a posto je u MZ-u jos do nedavno pogon starih MZ dijelova bio aktivan, nadam se ipak da ce ga takvog i ostaviti, bez obzira na surogat dijelove iz ostalih zemalja.
- emmezeta
- Nepopravljivi MZ fanatik
Evo, na nama je povijesni zadatak da ipak oćuvamo nešto od toga, što su od početka pa do dana današnjih napravili u MZ. Tako da dečki kupujte po svojim mogućnostima, što starije to bolje, ako je u dobrom stanju nemojte pilati i prerađivati nego konzervirati i koristiti samo toliko, da ne propadne. To je moje stajalište do svih motocikala i tehnike opčenito.
- deep
- Okorjeli MZ ovisnik
- Kontakt:
Bojim se da to i neće biti to za koju godinu . Naime tijekom ovih godina toliko se prizvodnja zamjenskih dijelova izkomercijalizirala , da za nekoliko godina više nećemo moći nabaviti orginalni dio za emzu , a zamjenski će nam ostati kao opcija .
Usporedbe radi jedan orginalni klip sa karikama stajao je nekih reda veličine 100DM , a danas ima klipova iz Mađe ili Čehe toliko jeftino samo što ih nedjele đabe .
Usporedbe radi jedan orginalni klip sa karikama stajao je nekih reda veličine 100DM , a danas ima klipova iz Mađe ili Čehe toliko jeftino samo što ih nedjele đabe .