Kada sam napisao prvi post, uglavnom sam i mislio na opci presjek auto-moto novinarstva, ne posebno na MZ clanak. To je upravo to sto kazes, ti casopisi su puni nedostataka.
OK, slazemo se s tim da je to casopis koji ima textove koji su vise razbibriga nego edukacija, ali govorimo o
specijaliziranim casopisima u kojima bi se trebalo na tom nivou i razgovarati (cak niti ne kazem strucnom, jer strucni bi bio jedan drugi novo) odnosno pisati.
Ipak to nisu casopisi o podvodnom ribolovu, pa je tema o automobilima ili motorima tu samo kao dekoracija za razbibrigu.
Ukoliko treba pisati na popularan nacin, nacin pisanja isto treba osim strucnosti spadati u novinarsku profesiju i dobar novinar moze o atomskoj i kvantnoj fizici napisati clanak na zanimljiv nacin, ali moze i na nacin da nitko normalan ne razumije, a u oba clucaja mogu biti izneseni tocni, precizni i poucni podaci, na zanimljiv ili dosadan nacin.
U stvari ispada da uopce ne postoji neki ozbiljan list koji donosi kompletne i vjerodostojne informacije na koje bi se netko u ozbiljnom razgovoru mogao pozivati, a za takve informacije treba samo malo dobre volje i kao sto sam prije rekao petnaestak minuta vremena za potraziti po netu. Naravno treba i malo znanja za potragu i pretragu neta, ali valjda se pretpostavlja da autori nesto znaju, ipak pisu u specijaliziranom casopisu i glase za novinare.

nemojte mosliti da opet napadam nekog odredjenog, samo sam iskoristio priliku da se izjadam