Necu nesto posebno reci, samo mogu ispricati neke "dogodovstine" koje sam od njega cuo, dakle nista dokumentaristicki, ali iz zivota.
Inace osim sto je u cetiri drzave vozio motore i pobjedjivao, vozio je i speedway koji je pedesetih-sezdesetih bio strasno popularan u ovim krajevima. Koliko se sjecam u to doba njegov otac je imao nekakav grunt ili vinograd kod Crikvenice koji je Mika sravnio sa zemljom i napravio moto trkaliste

.
Kao jedan od vodecih HSS-ovaca u kraju, a cini mi se kao i dozivotni pocasni predsjednik ogranka, bio je veliki zaljubljenik u povijest pa je tako i napisao povijest Zrinskih i Frankopana, odnosno povijesne dogadjaje koji su prethodili njihovom smaknucu u Beckom Novom Mjestu. Isto tako uglavnom je uvijek sa sobom nosio staru HSS-ovu zastavu.
Zbog ove spomenute kaciga je probleme imao pedesetih godina, a kako je jednom ispricao, vozilo se prvenstvo Jugoslavije pedesetih godina u Beogradu, vozio je s tom kacigom i svi su nakon trke isli na veceru, a po njega su na pobjednicko postolje dosla dva milicionera i otpeljali u zatvor skupa s peharom i medaljom

.
Znam i jednu pricu kada je vozio kuma, sad od kuda tocno ne znam i kamo su isli, znam samo da su putovali na motoru izmedju dva grada, a kum je opal s motora u Sesvetama, a da je ostao bez suvozaca Mika je skuzio tek u Zagrebu
Uglavnom, aktivno je vozio trke od sredine tridesetih, do negdje 1976, a kasnije se do zadnjih dana druzio s nama na oldtimer rally-jima susretima. Uvijek je trazio startni broj koliko je imao godina